torsdag den 13. februar 2014

Vi er kørende...

Er i gang med Frø motoren, og undervejs har jeg kigget på de karburatorer der sad på 948 motoren. Den gik rigtigt skidt i tomgang da jeg fik den ind på værkstedet. Det er ellers ikke mange km siden en såkaldt "ekspert" havde fat i motoren, og derfor kom det også som noget af en overraskelse at se hvad der var inden i klokkerne på HS2 karburatorerne. Som det ses var de 2 stempelfjedre meget lidt ens, og det gør altså at det bliver meget svært at få til at gå tilfredsstillende.
 Ydermere har vi en formodning om at der er "pillet" lidt ved 948 motoren, og så er det altså ikke tilstrækkeligt at køre med std nåle i karburatorerne. Dels får man slet ikke fuldt udbytte af de opgraderinger man har lavet, og dels risikerer man at brænde motoren af pga for mager benzin blanding...
Så nu er de rigtige nåle til 1098 motoren monteret, og justeret og karburatorerne har de rigtige ens fjedre...
 En af de ting der var i god - faktisk som ny - stand var koblingen. Så den lille 948 kobling bliver monteret igen med formaning til chaufføren om at køre pænt ;)
Efter motoren var nede i hullet kommer alt monteringsarbejdet, herunder at få køler slanger monteret...
Og på en tidlig Spridget kan det være lidt af en prøvelse....
  Man skal have armen op i den lille trekant ovenover og 30 cm bagud. Det går normalt ok hvis man bevarer roen, men lige her har karosseriet fået en ordentlig omgang undervognsbeskyttelse...
... og det ses tydeligt på arme, hænder og tøj når arbejdsdagen er gået....
Men HEY! .... Bilen er kørende ved egen kraft igen :)

4 kommentarer:

Anna Marie & Finn sagde ...

.....super hurtigt, Palle - det kribler i speeder-foden for at sparke sæsonen i gang....chaufførerne tager dine formaninger til efterretning ;0)
Vi glæder os

TMR sagde ...

Tak. Det har været en fornøjelse :)
Nu skal vi bare ha en dag til prøvekørsel og de sidste detaljer, så er i klar igen :)

Anna Marie og Finn sagde ...

Hvor er det bare skønt - 1000 tak for operationen......vi håber, at kunne få det til at passe ind i andre planer, at hente hende på søndag..... ;0)

Carsten Thorgaard sagde ...

Så kan vi roligt køre bag Froggy uden af blive røgforgiftet